Heb ik een Vaarbewijs nodig ?

Ja ! Om een zeiljacht te huren in het buitenland (en zelf te sturen) heeft minimaal 1 persoon aan boord een geldig Vaarbewijs in zijn/haar bezit.

Tot 15 meter is Vaarbewijs 1 voldoende en vanaf 15 meter is Vaarbewijs 2 nodig.

Begrijpelijk is deze stelling : Maar met een Vaarbewijs kan ik niet mijn vaarkunsten/ervaring aantonen, want het is een theorie examen.  Klopt, maar juist met kennis van de regelgeving op het water kan je veel ongelukken voorkomen.

En… zeg eens eerlijk…  als je echt geen zeilkennis hebt, ga je vast niet een compleet zeiljacht huren met het gezin ? 😉

Heeft u wel zeilervaring maar nog geen vaarbewijs? Alle informatie vind u bij het CBR.

Heeft u wel een vaarbewijs maar nog geen zeilervaring ? Alle informatie vind u bij Zeilschool Muiden.  Zeilschool Muiden heeft ook speciale Inzeildagen, ter voorbereiding op een zeilvakantie in het Buitenland.  Deze dag worden alle handelingen aan boord in de praktijk doorgenomen.  Graag een volledige zeilopleiding, dat kan ook. Zeilschool Muiden is aangesloten bij het CWO.  (Commissie Watersport Opleidingen).

Weet, dat het ook mogelijk is om een schipper te huren. (Locale schipper of Nederlandse schipper) Hij/Zij betrekt jullie uiteraard bij het zeilen, en wil je tijdens de vakantie ook iets leren ?  alles is bespreekbaar.

Vaarbewijs-zeilschool-muiden-schipper