Borgsom verzekering:

Alle (zeil)jachten die via Sail-Events worden aangeboden zijn allrisk verzekerd. Zelfs bij een total-loss betaald u nooit meer dan de betaalde borgsom. Deze borgsom is gebaseerd op de hoogte van het eigen risico van de verzekering. Om dus de schades binnen het eigen risico van de verhuurder te dekken, wordt er een borgsom gevraagd van huurders.

Borgsom verzekering – Hiermee verzekerd u voor een bedrag van 44-88 euro (afhankelijk van de huursom) de borgsom die u betaalt bij het huren van een zeiljacht. Mocht er sprake zijn van schade (na de zeilweek) en de verhuurder zal een deel van de borgsom inhouden dan is daar de borgverzekering voor. Bij thuiskomst ontvangt u hiervoor een schade-aangifteformulier.

Zeil ontspannen met onze uitstekend onderhouden zeiljachten en wees gerust dat ook financieel alles goed geregeld is.

Ook ervaren schippers :

Ook de beste schippers kunnen per-ongeluk schade maken aan hun gehuurd zeiljacht, ongelukken zitten altijd in de vervelendste hoekjes. Denk aan een vislijn in de schroef. Geen schipper die het kan voorkomen en zo een klein lijntje kan meer schade veroorzaken dan u denkt. Of een van uw reizigers stapt toch op een dek-raam waar een scheur in ontstaat, de dinghy verliezen omdat deze niet goed is vastgelegd in de avond, of het grootzeil verkeerd inrollen, iemand anders vaart tegen u aan en vervolgens weg…  het zijn vaak de onverwachte gebeurtenissen, en de borg die u netjes betaald heeft verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het vervelende, niemand kan er iets aan doen, en de verhuurder ook niet. Maar de verhuurder wil wel de reparatiekosten vergoed hebben. Met de borgsom-verzekering voorkomen we de discussies, en zal veel zorgen wegnemen vóór, tijdens en ná uw zeilreis.

Voorwaarden samengevat :

Heeft u een borgverzekering afgesloten en er is schade aan het gehuurde jacht? Vraag ter plaatse tijdens het uitchecken om een gedetailleerde factuur van de schade. Bij terugkomst kunt u contact opnemen met Sail-Events voor het toesturen van een schadeformulier. Stuur het ingevulde schadeformulier samen met de gevraagde documenten (Reisdocumenten, schade factuur en eventuele foto’s)  per mail naar Sail-Events.  Sail-Events zal zorgen dat deze documenten dezelfde dag op de juiste afdeling bij Unigarant komt zodat het spoedig afgehandeld kan worden.  De maximale borg die verzekerd kan worden is 2.500 euro en bij schade is het eigen risico 15% van de ingehouden borgsom.