window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-150095581-1'); NauSYS iFrame test
Zeiljacht huren met schipper2024-03-29T16:40:56+01:00

Zeiljacht huren met Schipper-service

Te weinig zeilervaring? Dit zegt niet dat je niet deel kan nemen aan een zeilvakantie. Op al onze bestemmingen is het mogelijk een ervaren schipper in te huren. De schipper verzorgt het dagelijks runnen van het jacht en jullie genieten van de omgeving en de rust.

Hierdoor kan je deze zeilvakantie zo actief maken als je zelf wilt. Lekker zonnen op het voordek óf neem het roer over van de ervaren schipper en zeil mee langs prachtige eilanden op azuurblauw water.

Maak keuze uit een van de aangeboden zeiljachten, en wij verzorgen daarbij een passende leuke schipper.

 • Lokale of een Nederlandse schipper, het is aan u.

 • Privacy aan boord gegarandeerd

 • Ruime keuze uit zeiljachten

Schipper-service, hoe werkt dat precies ?

De schippers van Sail-Events zijn allemaal enthousiaste zeilers en zijn bekend in het betreffende vaargebied. Zij brengen je naar de verscholen baaien en pittoreske dorpjes. Zij zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele geslaagde vakanties. Met plezier zorgen ze voor een onvergetelijke, ontspannen en veilige vakantie!

Optimaal genieten

Een zeilvakantie boek je als 1-weekse of 2-weekse vakantie. Tijdens deze zeiltochten wisselen we mooie ankerbaaien af met gezellige dorpjes. Overdag zit je lekker op het water en maken we een tussenstop om lekker te zwemmen/snorkelen en voor een lunch. Einde van iedere dag meren we af aan een kade en zoeken we de gezelligheid van oude dorpen en terrasjes op. De route word in overleg tussen u en de schipper met u bepaald.

Relaxen of iets leren

Om deel te nemen aan deze zeilvakantie heb je geen zeilervaring nodig. Wil je tijdens de vakantie wat leren van het reilen en zeilen aan boord van een modern zeiljacht? Geen probleem want de schipper geeft graag het roer aan jou over en brengt je de basis van het zeilen bij.

wave

Geen zorgen tijdens deze Zeilvakantie

Geen droom, maar werkelijkheid! Zeilen is daarom ook voor iedereen nu toegankelijk. Veilig, Zorgeloos en het is Vakantie ! Bij het zien van uw aanvraag houden wij al rekening mee wie uw schipper aan boord zou kunnen worden. Dit in overleg met jullie ideeën en wensen.

Houdt rekening mee dat de schipper zijn eigen cabine heeft voor de nacht.

wave

Prijs Schipperservice 2024

Nederlandse schipper : 160 euro per dag (7 dagen)*

Locale schipper : 150 tot 190 euro per dag excl. eten en drinken ( 7 dagen)

Schipper heeft zijn eigen hut/cabine. + verzorging (eten en drinken).

* dit is incl. reiskosten naar de haven, excl. eetgeld van 30 euro per dag. (zo eet de schipper in de avond elders).

(Schipper staat 24uur standby en “verantwoordelijk”, vergoeding is nog geen 12 euro per uur bij een ‘werkdag’ van 16 uren)

Zeiljacht huren met Schipper, een keuze

Het zeiljacht waarmee jullie gaan zeilen kunnen jullie zelf bepalen. Zodra het zeiljacht gekozen is, zorgen wij voor een passende schipper aan boord. Onze schippers zijn jonge ervaren mensen (V/M) die het gebied kennen, of zich er goed in verdiept hebben. Ze houden rekening mee wie er aan boord is, en wat jullie wensen zijn.

Kinderen mee ?

Die gaan het fantastisch krijgen. Geen zorgen, want de schipper is verantwoordelijk voor het zeiljacht en brengt jullie veilig van a naar b.

Ruimte

Vakantie betekent ook ontspannen, daarom verblijf je op een modern zeiljacht voorzien van alle comfort. Zeiljachten zijn voorzien van meerdere twee persoons hutten, eventueel meerdere douches en toiletten. Voldoende ruimte binnen maar ook buiten in de kuip en op het dek.

Optioneel

Daarnaast hebben jullie de mogelijkheid om aan te sluiten bij een flottielje groep. (indien beschikbaar) Zo heb je veel gezelligheid met de andere deelnemers van de flottielje. Tijdens de schoolvakantie periodes bestaan onze flottieljes grotendeels uit gezinnen. Een zeilvakantie tijdens deze periode is dan ook ideaal voor gezinnen! Meer informatie : flottielje zeilen.

Een zeiljacht na keuze met schipper huur je vanuit  :  Griekenland, Kroatië, Italië, Spanje of in Nederland

wave

Veelgestelde vragen

Met de auto naar Kroatië, kan dat?2020-11-17T14:43:12+01:00

Met de auto naar Kroatie, kan dat ?

De reistijden verschillen aangezien er in het hoogseizoen veel file’s kunnen zijn in Duitsland en Oostenrijk. Wij adviseren dan ook om halverwege een overnachting te plannen.

De afstand is vanaf Utrecht naar Pula 1300 km, naar Sukosan 1560 km, naar Split 1650 km.

Op of nabij alle havens zijn goede parkeerfaciliteiten. Vooraf zullen de parkeerkosten aan u voorgelegd worden. Kroatië is betreffende parkeren een veilig land.

Hoe kies ik een zeiljacht uit ?2020-11-17T13:59:30+01:00

Hoe kies ik een zeiljacht uit ?

Wij helpen jou bij het vinden van een passend zeiljacht. Daarom is het voor ons belangrijk te weten :

 • Aantal deelnemers,
 • Aantal gewenste cabines, (per cabine is er een 2-persoonsbed)
 • Zeiltype (hijszeil of een rolgrootzeil),
 • Jong zeiljacht of wat ouder,
 • Aantal natte cellen (douches/wc’s binnen),
 • Voorkeur vertreklocatie (land/regio)
 • Zwemplateau gewenst ? (klep achterop het zeiljacht)
 • Cruiser of een snel jacht.
 • Wifi en/of Airco
 • Deelname flottielje ja/nee

Hierop doen wij jullie een overzicht van beschikbare zeiljachten, die zoveel mogelijk overeen komen met jullie wensen. (incl. alle prijzen).

Welke verzekering past het beste bij een zeilvakantie ?2023-11-16T11:40:55+01:00
Een zeilvakantie is geboekt. Maar nu komt de vraag, …. welke verzekeringen pasten het beste bij een zeilvakantie ? 
Wanneer u kiest voor een actieve vakantie op het water met een gehuurde zeil- of motorboot zal een standaard reisverzekering uw verlies of schade niet verzekeren. 
Er zijn 3 verschillende verzekeringen die u kunt overwegen :
* Reisverzekering (voor uw waardevolle spullen en onvoorziene omstandigheden)
* Annuleringsverzekering (mocht u onverwacht niet op reis kunnen)
* VaarVakantie Polis (een verzekering die uw borgsom dekt)

 

Unigarant Waarborgsom- Reis en Annuleringsverzekering

Waarborgsom/gevolgschadeverzekering: 

Voor elk gehuurd zeiljacht betaalt u ter plaatse een waarborgsom (u neemt namelijk een zeiljacht mee die na uw zeilvakantie terug verwacht word in de thuishaven, en het liefst zonder schade)
Dit is uw eigen risico. D.m.v. de waarborgsom/gevolgschadeverzekering verzekerd u dit bedrag.
De premie van deze polis is € 44 (huursom tot 2.000 euro),  of € 88 euro (huursom vanaf 2.000 euro).  excl. administratiekosten en assurantiebelasting.
De verzekering dekt tot maximaal € 2.500 borg/eigen risico.
Met deze verzekering behoud je een eigen riscio  15% van het borgsom. 
Voorbeeld :  U heeft een eigen risico/waarborgsom van 2. 500, dan dekt deze borgverzekering 85%. Uw eigen risico van  15% over 2500 is  375.
Let op: lokaal betaald u wel de borgsom (dit kan contant of met creditcard). Pas bij schade (bij uitchecken) wordt het schade-bedrag inhouden op uw betaalde borgsom.  

Annuleringsverzekering: 

Een annuleringsverzekering biedt dekking als uw reis niet doorgaat of voortijdig moet worden afgebroken. Bijvoorbeeld door ziekte, overlijden van een naaste, onvrijwillege werkloosheid of een stukgelopen huwelijk. U krijgt de reissom dan helemaal of voor een deel terug. De annuleringsverzekering die wij aanbieden dekt ook wanneer een van de bemanningsleden COVID-19 test, en hierdoor niet kan afreizen naar de bestemming. Bij tien personen of meer dient u de groepsannulering polis erbij af te sluiten. Wanneer gewenst kunt u ook de vliegtickets meeverzekeren!
Let op: U dient de annuleringsverzekering binnen 5 werkdagen na de boekingsdatum af te sluiten.
Wat is een borgsom verzekering ? (eigen risico)2023-11-16T11:45:46+01:00

Borgsom verzekering:

Alle (zeil)jachten die via Sail-Events worden aangeboden zijn allrisk verzekerd. Zelfs bij een total-loss betaald u nooit meer dan de betaalde borgsom. Deze borgsom is gebaseerd op de hoogte van het eigen risico van de verzekering. Om dus de schades binnen het eigen risico van de verhuurder te dekken, wordt er een borgsom gevraagd van huurders.

Borgsom verzekering – Hiermee verzekerd u voor een bedrag van 44-88 euro (afhankelijk van de huursom) de borgsom die u betaalt bij het huren van een zeiljacht. Mocht er sprake zijn van schade (na de zeilweek) en de verhuurder zal een deel van de borgsom inhouden dan is daar de borgverzekering voor. Bij thuiskomst ontvangt u hiervoor een schade-aangifteformulier.

Zeil ontspannen met onze uitstekend onderhouden zeiljachten en wees gerust dat ook financieel alles goed geregeld is.

Ook ervaren schippers :

Ook de beste schippers kunnen per-ongeluk schade maken aan hun gehuurd zeiljacht, ongelukken zitten altijd in de vervelendste hoekjes. Denk aan een vislijn in de schroef. Geen schipper die het kan voorkomen en zo een klein lijntje kan meer schade veroorzaken dan u denkt. Of een van uw reizigers stapt toch op een dek-raam waar een scheur in ontstaat, de dinghy verliezen omdat deze niet goed is vastgelegd in de avond, of het grootzeil verkeerd inrollen, iemand anders vaart tegen u aan en vervolgens weg…  het zijn vaak de onverwachte gebeurtenissen, en de borg die u netjes betaald heeft verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het vervelende, niemand kan er iets aan doen, en de verhuurder ook niet. Maar de verhuurder wil wel de reparatiekosten vergoed hebben. Met de borgsom-verzekering voorkomen we de discussies, en zal veel zorgen wegnemen vóór, tijdens en ná uw zeilreis.

Voorwaarden samengevat :

Heeft u een borgverzekering afgesloten en er is schade aan het gehuurde jacht? Vraag ter plaatse tijdens het uitchecken om een gedetailleerde factuur van de schade. Bij terugkomst kunt u contact opnemen met Sail-Events voor het toesturen van een schadeformulier. Stuur het ingevulde schadeformulier samen met de gevraagde documenten (Reisdocumenten, schade factuur en eventuele foto’s)  per mail naar Sail-Events.  Sail-Events zal zorgen dat deze documenten dezelfde dag op de juiste afdeling bij Unigarant komt zodat het spoedig afgehandeld kan worden.  De maximale borg die verzekerd kan worden is 2.500 euro en bij schade is het eigen risico 15% van de ingehouden borgsom. 
Heb ik een vaarbewijs nodig?2023-11-17T11:27:26+01:00

Heb ik een Vaarbewijs nodig ?

Ja ! Om een zeiljacht te huren in het buitenland (en zelf te sturen) heeft minimaal 1 persoon aan boord een geldig Vaarbewijs in zijn/haar bezit.

Tot 15 meter is Vaarbewijs 1 voldoende en vanaf 15 meter is Vaarbewijs 2 nodig.

Begrijpelijk is deze stelling : Maar met een Vaarbewijs kan ik niet mijn vaarkunsten/ervaring aantonen, want het is een theorie examen.  Klopt, maar juist met kennis van de regelgeving op het water kan je veel ongelukken voorkomen.

En… zeg eens eerlijk…  als je echt geen zeilkennis hebt, ga je vast niet een compleet zeiljacht huren met het gezin ? 😉

Heeft u wel zeilervaring maar nog geen vaarbewijs? Alle informatie vind u bij het CBR.

Heeft u wel een vaarbewijs maar nog geen zeilervaring ? Alle informatie vind u bij Zeilschool Muiden.  Zeilschool Muiden heeft ook speciale Inzeildagen, ter voorbereiding op een zeilvakantie in het Buitenland.  Deze dag worden alle handelingen aan boord in de praktijk doorgenomen.  Graag een volledige zeilopleiding, dat kan ook. Zeilschool Muiden is aangesloten bij het CWO.  (Commissie Watersport Opleidingen).

Weet, dat het ook mogelijk is om een schipper te huren. (Locale schipper of Nederlandse schipper) Hij/Zij betrekt jullie uiteraard bij het zeilen, en wil je tijdens de vakantie ook iets leren ?  alles is bespreekbaar.

Vaarbewijs-zeilschool-muiden-schipper
Welke route vaart een flottielje in Kroatië ?2023-11-15T16:08:16+01:00

Beleving

Onze eigen flottielje route in Kroatië, welke met veel zorg zijn samengesteld. Door onze ervaring weten wij de mooiste baaien en dorpjes te vinden. Wij wijken graag af van de gebruikelijke route en bezoeken géén grote en dure jachthavens. Dus meren wij af aan de kade van authentieke dorpjes of onder de sterrenhemel in een mooie baai. Iedere dag is weer een nieuw avontuur met veel afwisseling.

Flottielje zeilen vanuit Sukosan

Ga mee met deze flottielje vanuit Sukosan (centraal Kroatië)  en zeil o.a. mee langs de vele eilanden van het Sibinik archipel of door het natuurgebied van de Kornati eilanden. Je bezoekt de KRKA watervallen bij Skradin. Tijdens de 2-weekse tour maak je kennis met het subtropische klimaat van het eiland Losinje in de Kvarner Regio.

Een relatief beschut gebied en zijn de afstanden gemiddeld 18 mijl. Hierdoor dus uitstekend geschikt voor gezinnen met jongere kinderen.

Keuze uit :

1 week  : Kornati-tour  met o.a. bezoek aan Nationaal park de Kornaten.

1 week  : Krka-tour  met o.a. bezoek aan Skradin bij het Sibenik archipel.

Nieuw : 2 weken :  Noord Dalmatië  Tour Een fantastische combinatie tour richting het noorden tot aan het subtropische eiland Losinj. Daar vandaan vervolgen we onze tour weer richting het zuiden langs de eilanden Dugi Otok, Iz en de Kornati eilanden. Een avontuurlijke tour met dorpjes, baaien en stadjes!

Let op : onze 2-weekse tours komen niet na 1 week terug in de start haven om een deel van de groep te wisselen! 

Populair :  2-weekse Dalmatië Tour tussen Zadar en Split

Als jaren onze favoriet.  De 2-weekse Dalmatie Tour waarbij we oude klassiekers en een nieuwe bestemmingen samen voegen in een groot avontuurlijke route. Het is een relaxte tour waar iedere zeiler van droomt.

Helaas : De 2-weekse tour vanuit Split hebben we laten vervallen door de enorme prijzen.

Havengelden of gezamenlijk eten in restaurants zijn niet meer (leuk) toegankelijk met een groep.

Hoeveel zeilervaring heb je nodig voor flottielje zeilen?2020-11-17T13:47:14+01:00

Hoeveel zeilervaring heb ik nodig voor flottielje zeilen ?

Voor een flottielje zeilvakantie heb je natuurlijk wel enige zeilervaring nodig. Je moet zelfstandig kunnen afvaren, aanleggen, ankeren en navigeren. De flottielje begeleiding is altijd in de buurt om een helpende hand te bieden wanneer dat nodig is.

Heb je nog helemaal geen zeilervaring dan kan je kiezen voor een volledige CWO zeilcursus op onze zeilschool in Muiden. Tijdens dit traject leer je zelfstandig zeilen op een volwaardig kajuitzeiljacht en zorgen wij ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat.

Je kan er ook voor kiezen om het zeilen aan een schipper van Sail-Events over te laten. Zo is er maximale ruimte voor ontspanning en bepaal je zelf in hoeverre je betrokken bent bij het zeilen. Onze schippers brengen graag de basis principes van het zeilen bij.

Waar kan ik goede vluchten vinden naar Kroatië?2020-11-17T15:48:15+01:00

Waar kan ik goede vluchten vinden naar Kroatie ?

Kom je met het vliegtuig dan vlieg je tegen lage tarieven vanuit :

Eindhoven met Ryanair naar Zadar.

Düsseldorf (Weeze)  met Ryanair naar Zadar.

Charleroi (België) met Ryanair naar Zadar.

Vanuit Rotterdam met Transavia naar Zadar en Split.

Vanuit Amsterdam met Easyjet of Croatian Airlines naar Pula,  Zadar,  Split en Dubrovnik.

Meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen.

Welke route vaart de flottielje in Griekenland?2020-11-17T15:47:28+01:00

Welke route vaart de flottielje in Griekenland ?

Vanuit Poros (Griekenland) worden er 2 verschillende routes gevaren.

Een noord en een zuidtour.  Tevens is er een 2-weekse zuidtour. Lees hier.

Het is een pittoresk gebied met veel baaien, en kades bij restaurants. Havengelden betaal je dan ook niet, maar wel bijdrage voor water tanken, en eet je als compensatie bij het restaurant.

Vanuit Lefkas en Corfu  varen we met zowel 1 als 2 weekse groepen.

Lefkas informatie.

Corfu informatie.

Bijbootje met buitenboordmotor, is dat nodig ?2023-11-15T15:56:38+01:00

De meest gestelde vraag is toch wel over een bijbootje met een buitenboordmotor.

Standaard bij alle zeiljachten is een bijbootje. Ook wel Dinghy genoemd. Bij deze dinghy zitten uiteraard roeispanen. Als extra is het mogelijk om een buitenboordmotor te huren. Maximaal 2.5 pk.

Is een buitenboordmotor noodzakelijk ?  Nee !  Maar mocht je veel in baaien overnachten en er staat een windje of stroming, dan is het met een bijbootje met buitenboordmotor wat gemakkelijker om aan land te komen.

Note. Veel buitenboordmotortjes worden door kinderen v.a. 10 jaar gebruikt. Velen gaan al snel stuk door onverwachte manoeuvres. Laat je zeilvakantie niet bederven door deze irritatie 😉

bijbootje-buitenboordmotor

Klanten reviews

Wat vinden andere klanten van onze service?

Beste SE Team,

Voor ons gezin wat dit de allereerste keer zeilen in het buitenland, en door het juiste advies en voorbereiding hebben wij een perfecte zeilvakantie beleefd. Wat fijn dat jullie ook in de haven aanwezig waren bij vertrek. Tot volgend jaar !

Gerard & co

Gerard Mons

Beste,

Tijdens de paasdagen hebben wij in Griekenland een zeiljacht gehuurd.

Ontvangst door het bedrijf ter plaatse : 10 !,

Zeiljacht : 8.5,

Zeilgebied Poros : 9,

Terugreis naar huis : 4, (we wilden langer blijven, maar onze baas keurde dit niet goed).

Dank !   Bakx

Famile Bakx

Lieve Lu,

Meezeilen en in flottielje. Onze kinderen hebben genoten, en wij als ouders dan ook. Even spannend wie de schipper zou zijn, maar je hebt ons perfect aangevoeld. Veel privacy, super gezellige groep en goed uitgekozen locaties voor in de avonden.  Volgend jaar gaan we zeillessen volgen zodat we in toekomst zelf kunnen gaan zeilen. Grote dank.

Groeten van Anne Christien – Jort en de kinderen

Anne Christien
Ga naar de bovenkant