window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-150095581-1'); NauSYS iFrame test
Flottielje zeilen 20242024-03-29T11:55:30+01:00

Flottielje Zeilen 2024

Flottielje zeilen houdt in dat je als schipper op je “eigen” zeiljacht zelfstandig een avontuurlijke route vaart samen met meerder zeiljachten en het begeleiding schip van de flottielje.

 • Flottieljes in Kroatië & Griekenland

 • Unieke routes voor jullie samengesteld

 • Voel de vrijheid binnen onze flottieljes

 • Ideaal voor gezinnen met kinderen (v.a. 4 tot 18 jr)

 • Leeftijden kinderen opvraagbaar per groep

Het is een Feest !

Ideaal voor alle beginnende zeilers die houden van een stukje begeleiding op de achtergrond maar ook voor de gevorderde zeilers die ervan houden om eind van de dag samen met de andere flottielje deelnemers op een terrasje te genieten van de omgeving en de ins en outs van de zeildag te bespreken.

Begin de dag met een …

In de ochtend organiseert de begeleiding een schippers briefing waarin de route van de dag wordt besproken en het weer. Waar zijn de mooie baaien voor een verfrissende duik, waar is de kans op dolfijnen het grootst, eventuele ondieptes en wat kunnen we verwachten op de aankomst plaats.

Na de ochtend briefing bepaal je zelf hoe laat je vertrekt. Pak je de volle dag op het water en vertrek je direct of wandel je nog even lekker door de straatjes van het authentieke dorpje. Je kan samen met de andere deelnemers koers zetten richting de volgende bestemming, individueel zeilen of afspreken in een mooie baai onderweg. Hoe je de dag indeelt bepaal je met onze flottieljes uiteraard helemaal zelf.

wave

Bij boeken al nieuwsgierig wat de samenstelling van de flottielje wordt? Neem met ons contact op, wij informeren je graag.

Veelgestelde vragen

Met de auto naar Kroatië, kan dat?2020-11-17T14:43:12+01:00

Met de auto naar Kroatie, kan dat ?

De reistijden verschillen aangezien er in het hoogseizoen veel file’s kunnen zijn in Duitsland en Oostenrijk. Wij adviseren dan ook om halverwege een overnachting te plannen.

De afstand is vanaf Utrecht naar Pula 1300 km, naar Sukosan 1560 km, naar Split 1650 km.

Op of nabij alle havens zijn goede parkeerfaciliteiten. Vooraf zullen de parkeerkosten aan u voorgelegd worden. Kroatië is betreffende parkeren een veilig land.

Hoe kies ik een zeiljacht uit ?2020-11-17T13:59:30+01:00

Hoe kies ik een zeiljacht uit ?

Wij helpen jou bij het vinden van een passend zeiljacht. Daarom is het voor ons belangrijk te weten :

 • Aantal deelnemers,
 • Aantal gewenste cabines, (per cabine is er een 2-persoonsbed)
 • Zeiltype (hijszeil of een rolgrootzeil),
 • Jong zeiljacht of wat ouder,
 • Aantal natte cellen (douches/wc’s binnen),
 • Voorkeur vertreklocatie (land/regio)
 • Zwemplateau gewenst ? (klep achterop het zeiljacht)
 • Cruiser of een snel jacht.
 • Wifi en/of Airco
 • Deelname flottielje ja/nee

Hierop doen wij jullie een overzicht van beschikbare zeiljachten, die zoveel mogelijk overeen komen met jullie wensen. (incl. alle prijzen).

Welke verzekering past het beste bij een zeilvakantie ?2023-11-16T11:40:55+01:00
Een zeilvakantie is geboekt. Maar nu komt de vraag, …. welke verzekeringen pasten het beste bij een zeilvakantie ? 
Wanneer u kiest voor een actieve vakantie op het water met een gehuurde zeil- of motorboot zal een standaard reisverzekering uw verlies of schade niet verzekeren. 
Er zijn 3 verschillende verzekeringen die u kunt overwegen :
* Reisverzekering (voor uw waardevolle spullen en onvoorziene omstandigheden)
* Annuleringsverzekering (mocht u onverwacht niet op reis kunnen)
* VaarVakantie Polis (een verzekering die uw borgsom dekt)

 

Unigarant Waarborgsom- Reis en Annuleringsverzekering

Waarborgsom/gevolgschadeverzekering: 

Voor elk gehuurd zeiljacht betaalt u ter plaatse een waarborgsom (u neemt namelijk een zeiljacht mee die na uw zeilvakantie terug verwacht word in de thuishaven, en het liefst zonder schade)
Dit is uw eigen risico. D.m.v. de waarborgsom/gevolgschadeverzekering verzekerd u dit bedrag.
De premie van deze polis is € 44 (huursom tot 2.000 euro),  of € 88 euro (huursom vanaf 2.000 euro).  excl. administratiekosten en assurantiebelasting.
De verzekering dekt tot maximaal € 2.500 borg/eigen risico.
Met deze verzekering behoud je een eigen riscio  15% van het borgsom. 
Voorbeeld :  U heeft een eigen risico/waarborgsom van 2. 500, dan dekt deze borgverzekering 85%. Uw eigen risico van  15% over 2500 is  375.
Let op: lokaal betaald u wel de borgsom (dit kan contant of met creditcard). Pas bij schade (bij uitchecken) wordt het schade-bedrag inhouden op uw betaalde borgsom.  

Annuleringsverzekering: 

Een annuleringsverzekering biedt dekking als uw reis niet doorgaat of voortijdig moet worden afgebroken. Bijvoorbeeld door ziekte, overlijden van een naaste, onvrijwillege werkloosheid of een stukgelopen huwelijk. U krijgt de reissom dan helemaal of voor een deel terug. De annuleringsverzekering die wij aanbieden dekt ook wanneer een van de bemanningsleden COVID-19 test, en hierdoor niet kan afreizen naar de bestemming. Bij tien personen of meer dient u de groepsannulering polis erbij af te sluiten. Wanneer gewenst kunt u ook de vliegtickets meeverzekeren!
Let op: U dient de annuleringsverzekering binnen 5 werkdagen na de boekingsdatum af te sluiten.
Wat is een borgsom verzekering ? (eigen risico)2023-11-16T11:45:46+01:00

Borgsom verzekering:

Alle (zeil)jachten die via Sail-Events worden aangeboden zijn allrisk verzekerd. Zelfs bij een total-loss betaald u nooit meer dan de betaalde borgsom. Deze borgsom is gebaseerd op de hoogte van het eigen risico van de verzekering. Om dus de schades binnen het eigen risico van de verhuurder te dekken, wordt er een borgsom gevraagd van huurders.

Borgsom verzekering – Hiermee verzekerd u voor een bedrag van 44-88 euro (afhankelijk van de huursom) de borgsom die u betaalt bij het huren van een zeiljacht. Mocht er sprake zijn van schade (na de zeilweek) en de verhuurder zal een deel van de borgsom inhouden dan is daar de borgverzekering voor. Bij thuiskomst ontvangt u hiervoor een schade-aangifteformulier.

Zeil ontspannen met onze uitstekend onderhouden zeiljachten en wees gerust dat ook financieel alles goed geregeld is.

Ook ervaren schippers :

Ook de beste schippers kunnen per-ongeluk schade maken aan hun gehuurd zeiljacht, ongelukken zitten altijd in de vervelendste hoekjes. Denk aan een vislijn in de schroef. Geen schipper die het kan voorkomen en zo een klein lijntje kan meer schade veroorzaken dan u denkt. Of een van uw reizigers stapt toch op een dek-raam waar een scheur in ontstaat, de dinghy verliezen omdat deze niet goed is vastgelegd in de avond, of het grootzeil verkeerd inrollen, iemand anders vaart tegen u aan en vervolgens weg…  het zijn vaak de onverwachte gebeurtenissen, en de borg die u netjes betaald heeft verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het vervelende, niemand kan er iets aan doen, en de verhuurder ook niet. Maar de verhuurder wil wel de reparatiekosten vergoed hebben. Met de borgsom-verzekering voorkomen we de discussies, en zal veel zorgen wegnemen vóór, tijdens en ná uw zeilreis.

Voorwaarden samengevat :

Heeft u een borgverzekering afgesloten en er is schade aan het gehuurde jacht? Vraag ter plaatse tijdens het uitchecken om een gedetailleerde factuur van de schade. Bij terugkomst kunt u contact opnemen met Sail-Events voor het toesturen van een schadeformulier. Stuur het ingevulde schadeformulier samen met de gevraagde documenten (Reisdocumenten, schade factuur en eventuele foto’s)  per mail naar Sail-Events.  Sail-Events zal zorgen dat deze documenten dezelfde dag op de juiste afdeling bij Unigarant komt zodat het spoedig afgehandeld kan worden.  De maximale borg die verzekerd kan worden is 2.500 euro en bij schade is het eigen risico 15% van de ingehouden borgsom. 
Heb ik een vaarbewijs nodig?2023-11-17T11:27:26+01:00

Heb ik een Vaarbewijs nodig ?

Ja ! Om een zeiljacht te huren in het buitenland (en zelf te sturen) heeft minimaal 1 persoon aan boord een geldig Vaarbewijs in zijn/haar bezit.

Tot 15 meter is Vaarbewijs 1 voldoende en vanaf 15 meter is Vaarbewijs 2 nodig.

Begrijpelijk is deze stelling : Maar met een Vaarbewijs kan ik niet mijn vaarkunsten/ervaring aantonen, want het is een theorie examen.  Klopt, maar juist met kennis van de regelgeving op het water kan je veel ongelukken voorkomen.

En… zeg eens eerlijk…  als je echt geen zeilkennis hebt, ga je vast niet een compleet zeiljacht huren met het gezin ? 😉

Heeft u wel zeilervaring maar nog geen vaarbewijs? Alle informatie vind u bij het CBR.

Heeft u wel een vaarbewijs maar nog geen zeilervaring ? Alle informatie vind u bij Zeilschool Muiden.  Zeilschool Muiden heeft ook speciale Inzeildagen, ter voorbereiding op een zeilvakantie in het Buitenland.  Deze dag worden alle handelingen aan boord in de praktijk doorgenomen.  Graag een volledige zeilopleiding, dat kan ook. Zeilschool Muiden is aangesloten bij het CWO.  (Commissie Watersport Opleidingen).

Weet, dat het ook mogelijk is om een schipper te huren. (Locale schipper of Nederlandse schipper) Hij/Zij betrekt jullie uiteraard bij het zeilen, en wil je tijdens de vakantie ook iets leren ?  alles is bespreekbaar.

Vaarbewijs-zeilschool-muiden-schipper
Welke route vaart een flottielje in Kroatië ?2023-11-15T16:08:16+01:00

Beleving

Onze eigen flottielje route in Kroatië, welke met veel zorg zijn samengesteld. Door onze ervaring weten wij de mooiste baaien en dorpjes te vinden. Wij wijken graag af van de gebruikelijke route en bezoeken géén grote en dure jachthavens. Dus meren wij af aan de kade van authentieke dorpjes of onder de sterrenhemel in een mooie baai. Iedere dag is weer een nieuw avontuur met veel afwisseling.

Flottielje zeilen vanuit Sukosan

Ga mee met deze flottielje vanuit Sukosan (centraal Kroatië)  en zeil o.a. mee langs de vele eilanden van het Sibinik archipel of door het natuurgebied van de Kornati eilanden. Je bezoekt de KRKA watervallen bij Skradin. Tijdens de 2-weekse tour maak je kennis met het subtropische klimaat van het eiland Losinje in de Kvarner Regio.

Een relatief beschut gebied en zijn de afstanden gemiddeld 18 mijl. Hierdoor dus uitstekend geschikt voor gezinnen met jongere kinderen.

Keuze uit :

1 week  : Kornati-tour  met o.a. bezoek aan Nationaal park de Kornaten.

1 week  : Krka-tour  met o.a. bezoek aan Skradin bij het Sibenik archipel.

Nieuw : 2 weken :  Noord Dalmatië  Tour Een fantastische combinatie tour richting het noorden tot aan het subtropische eiland Losinj. Daar vandaan vervolgen we onze tour weer richting het zuiden langs de eilanden Dugi Otok, Iz en de Kornati eilanden. Een avontuurlijke tour met dorpjes, baaien en stadjes!

Let op : onze 2-weekse tours komen niet na 1 week terug in de start haven om een deel van de groep te wisselen! 

Populair :  2-weekse Dalmatië Tour tussen Zadar en Split

Als jaren onze favoriet.  De 2-weekse Dalmatie Tour waarbij we oude klassiekers en een nieuwe bestemmingen samen voegen in een groot avontuurlijke route. Het is een relaxte tour waar iedere zeiler van droomt.

Helaas : De 2-weekse tour vanuit Split hebben we laten vervallen door de enorme prijzen.

Havengelden of gezamenlijk eten in restaurants zijn niet meer (leuk) toegankelijk met een groep.

Hoeveel zeilervaring heb je nodig voor flottielje zeilen?2020-11-17T13:47:14+01:00

Hoeveel zeilervaring heb ik nodig voor flottielje zeilen ?

Voor een flottielje zeilvakantie heb je natuurlijk wel enige zeilervaring nodig. Je moet zelfstandig kunnen afvaren, aanleggen, ankeren en navigeren. De flottielje begeleiding is altijd in de buurt om een helpende hand te bieden wanneer dat nodig is.

Heb je nog helemaal geen zeilervaring dan kan je kiezen voor een volledige CWO zeilcursus op onze zeilschool in Muiden. Tijdens dit traject leer je zelfstandig zeilen op een volwaardig kajuitzeiljacht en zorgen wij ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat.

Je kan er ook voor kiezen om het zeilen aan een schipper van Sail-Events over te laten. Zo is er maximale ruimte voor ontspanning en bepaal je zelf in hoeverre je betrokken bent bij het zeilen. Onze schippers brengen graag de basis principes van het zeilen bij.

Waar kan ik goede vluchten vinden naar Kroatië?2020-11-17T15:48:15+01:00

Waar kan ik goede vluchten vinden naar Kroatie ?

Kom je met het vliegtuig dan vlieg je tegen lage tarieven vanuit :

Eindhoven met Ryanair naar Zadar.

Düsseldorf (Weeze)  met Ryanair naar Zadar.

Charleroi (België) met Ryanair naar Zadar.

Vanuit Rotterdam met Transavia naar Zadar en Split.

Vanuit Amsterdam met Easyjet of Croatian Airlines naar Pula,  Zadar,  Split en Dubrovnik.

Meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen.

Welke route vaart de flottielje in Griekenland?2020-11-17T15:47:28+01:00

Welke route vaart de flottielje in Griekenland ?

Vanuit Poros (Griekenland) worden er 2 verschillende routes gevaren.

Een noord en een zuidtour.  Tevens is er een 2-weekse zuidtour. Lees hier.

Het is een pittoresk gebied met veel baaien, en kades bij restaurants. Havengelden betaal je dan ook niet, maar wel bijdrage voor water tanken, en eet je als compensatie bij het restaurant.

Vanuit Lefkas en Corfu  varen we met zowel 1 als 2 weekse groepen.

Lefkas informatie.

Corfu informatie.

Bijbootje met buitenboordmotor, is dat nodig ?2023-11-15T15:56:38+01:00

De meest gestelde vraag is toch wel over een bijbootje met een buitenboordmotor.

Standaard bij alle zeiljachten is een bijbootje. Ook wel Dinghy genoemd. Bij deze dinghy zitten uiteraard roeispanen. Als extra is het mogelijk om een buitenboordmotor te huren. Maximaal 2.5 pk.

Is een buitenboordmotor noodzakelijk ?  Nee !  Maar mocht je veel in baaien overnachten en er staat een windje of stroming, dan is het met een bijbootje met buitenboordmotor wat gemakkelijker om aan land te komen.

Note. Veel buitenboordmotortjes worden door kinderen v.a. 10 jaar gebruikt. Velen gaan al snel stuk door onverwachte manoeuvres. Laat je zeilvakantie niet bederven door deze irritatie 😉

bijbootje-buitenboordmotor

Flottielje zeilen is ideaal voor gezinnen

Voor gezinnen is flottielje zeilen bij ons ideaal! Bij het maken van de routes is er al rekening gehouden met de dag-afstanden. Zo blijft er voldoende tijd over om lekker te zwemmen en te snorkelen halverwege de dag.

Wil je wel mijlen maken? Dan wijk je gewoon af van de route en zeil je via andere eilanden naar de eind bestemming.

Tijdens de vakantie periodes bestaat 80% van onze deelnemende jachten uit gezinnen. Zo is er een leuke mix van verschillende leeftijden voor het maken van vele vriendjes en vriendinnetjes.

wave

Flottieljes Zeilen 2024

Vertrekdata 100% gegarandeerd, data zijn definitief (vol = vol).

Kosten deelname flottielje : 250,- euro per week/per zeiljacht.

KRKA Tour 1-weekse, vertrek vanuit Sukosan KORNATIE Tour 1-weekse, vertrek vanuit Sukosan Dalmatië Tour 2-weekse, vertrek vanuit Sukosan Noordelijk Dalmatië Tour 2-weekse, vertrek vanuit Sukosan (NIEUW)
 13 juli 2024
 20 juli 2024  20 juli 2024
 27 juli 2024  27 juli 2024  27 juli 2024
 3 aug  2024   3 aug 2024 3 aug 2024
10 aug 2024 17 aug 2024

Huur een zeiljacht vanaf 260 euro per persoon !

wave

Sail-Events beschikt over een vloot van meer dan 1500 zeiljachten, catamarans, motorjachten en gulets van diverse bekende merken.

Wat zijn uw wensen of ideeën ?

Klanten reviews

Wat vinden andere klanten van onze service?

Ha Lu, alles goed?

Aan al het mooie komt een eind. We hebben een heerlijke vakantie gehad vanuit Split met Gwynneth en Sjoerd. In het flottielje met o.a. Frederique en co.. klikte het fantastisch en het uitdagende zeilweer, met voldoende wind en leuke zeilafstanden, maakte het helemaal af.

Enige minpuntje: na twee weken was het weer over. ;-(

Moest ik toch even kwijt …..

Bedankt,

E & P

E & P , Uw inhoud komt hier

Beste,

Tijdens de paasdagen hebben wij in Griekenland een zeiljacht gehuurd.

Ontvangst door het bedrijf ter plaatse : 10 !,

Zeiljacht : 8.5,

Zeilgebied Poros : 9,

Terugreis naar huis : 4, (we wilden langer blijven, maar onze baas keurde dit niet goed).

Dank !   Bakx

Famile Bakx

Lieve Lu,

Meezeilen en in flottielje. Onze kinderen hebben genoten, en wij als ouders dan ook. Even spannend wie de schipper zou zijn, maar je hebt ons perfect aangevoeld. Veel privacy, super gezellige groep en goed uitgekozen locaties voor in de avonden.  Volgend jaar gaan we zeillessen volgen zodat we in toekomst zelf kunnen gaan zeilen. Grote dank.

Groeten van Anne Christien – Jort en de kinderen

Anne Christien

Beste SE Team,

Voor ons gezin wat dit de allereerste keer zeilen in het buitenland, en door het juiste advies en voorbereiding hebben wij een perfecte zeilvakantie beleefd. Wat fijn dat jullie ook in de haven aanwezig waren bij vertrek. Tot volgend jaar !

Gerard & co

Gerard Mons