Kalimera

Welkom in veelzijdig Griekenland !

In alle regio´s van Griekenland zeil je in zomerse sferen vanaf begin April t/m eind November. De beste temperaturen vind je in de regio Athene en Lefkas . De wind is over het algemeen tussen de windkracht 2 en 5 Beaufort.

Vroege zeilvakantiegangers kunnen in maart/april terecht op Kos.

Griekenland is een prachtig land om te zeilen met zijn duizenden eilanden, prachtig weer en over het algemeen goede zeilcondities.

Bekende zeilgebieden zijn de Ionische zee met vertrek van o.a. Corfu en Lefkas en de Saronische en Argolische Golf met vertrek vanuit Athene. Voor gevorderde zeilers zijn de Cycladen een prachtige gebied, met grotere afstanden en vaak  meer wind en betoverende eilanden zoals Santorini. Voor de kust van Turkije ligt het eiland Kos.

Griekenland is al jaren een populaire zeilvakantie bestemming. Er is keuze uit vele verschillende regio’s met elk haar eigen karakter en weerbeeld. Wij organiseren zeilvakanties vanuit alle regio’s in Griekenland en flottielje zeilen vanuit Poros, Corfu en Lefkas

Varen met je hele gezin of met vrienden over de Griekse zeeën, het lijkt op een droomvakantie. Een perfect land met haar vele prachtige eilanden, witte stranden en verlaten baaien of…. nieuwe vriendschappen maken in de gezellige haventjes.  Dansen in Griekenland is een balangrijke traditie, je bent gewaarschuwd. 😉

  • Ruim 10 lijnvluchten per dag naar de populaire zeilgebieden in Griekenland

  • Veel mogelijkheden voor de gevorderde zeiler

  • Wekelijks vertrek Flottielje zeilen vanuit Lekfas en Corfu

  • Huur een zeiljacht met schipper

De Verschillende Regio’s in Griekenland

Zeilen vanuit Athene en vanaf het eiland Poros

Griekenland-Flottielje-Pors_1900-500

Zeilen in de Saronische en Argolische golf is ten westen van de Cycladen en ten oosten van Peloponnissos.

Negen grotere eilanden liggen verspreid in deze golf en zijn deels groen en bosrijk en kennen vele baaien en pittoreske dorpjes.

Saronische Archipel

De belangrijkste eilanden in deze regio zijn Aegina, Poros, Hydra en Spetses. Het groene Spetses is het meest zuidelijk gelegen eiland van het Saronische Archipel. Het uitgestrekte hoofdstadje Spetses ligt rond een beschutte haven. Bekijk de fraai versierde huizen en de met kiezelstenen gedecoreerde straatjes herinneren aan de glorie van weleer.

Het kleine, rustige eiland Poros ligt dicht tegen de Peloponessos aan. Herkenbaar zijn de witgekalkte huizen van de gelijknamige hoofdstad die tegen een kegelvormige helling liggen. Er is een levendige haven, en er zijn veel restaurantjes en terrassen te vinden.

Argolische Golf

Goed om te weten is dat de Argolische Golf geen moeilijk vaargebied is. Alleen om er te komen moet je of twee weken vakantie hebben, of geen kleine kinderen aan boord. Om in een week van Athene naar de Argolische Golf te varen en weer terug moet je namelijk behoorlijk afstanden maken (+/- 20-25 mijl per dag). Heb je echter twee weken de tijd, dan is het een schitterende afwisseling met de Saronische Golf. Een alternatief zou kunnen zijn om te vertrekken vanuit Poros. Daar ligt een kleine charter haven. Je hoeft dan 30 mijl minder heen en terug te varen. Je vliegt dan op Athene en neemt vanuit Pireaus de veerboot naar Poros (5 kwartier). Ideaal wanneer je je vakantie wilt combineren met een week een huisje aan wal.

Periode

Zeilen in de Saronische en Argolische golf kan vanaf April t/m eind Oktober. Zeilen in de Saronische en Argolische golf is toegankelijk voor iedere zeiler en de temperatuur is aangenaam. De wind is over het algemeen tussen 2-5 Bft.

Voor een geslaagde zeilvakantie in de Saronische en Argolische golf vertrek je met Sail-Events.nl vanuit Athene of vanaf het eiland Poros.

Zeilen in de regio Corfu en Lefkas

Zeven Eilanden

Zeilen in de Ionische eilandengroep omvat de eilanden Corfu, Paxi, Lefkas, Ithaki, Kefalonia, Zakinthos en Kithira.

Deze eilandenreeks ligt ten zuiden van Montenegro en Albanië, en ten oosten van Italie. Van de zeven eilanden bieden Corfu en Lefkas de meeste mogelijkheden. De eilanden hebben een prachtige natuur, goede zeilomstandigheden en oude steden. Gevarieerde landschappen en de overdadige groene en weelderige natuur maken de eilanden geliefd bij menig natuurliefhebber. Alleen Kithira is een rotsachtig en vrij kaal eiland.

Corfu Zeilen
Corfu haven zeilen

Zeilen in de Ionische eilandengroep is zomers, ontspannen en aangenaam vanaf Mei t/m eind September. Veel mooie baaien waar je kan overnachten en pittoreske dorpjes. De gemiddelde wind is over het algemeen 2-5 beaufort. Ook voor onze flottieljes in Griekenland vertrek je vanuit Corfu of Lefkas!

Zeilen rond Kos en Rodos

De eilanden van de Dodecanesos (letterlijk ‘twaalf eilanden’) liggen ten zuiden van de Noord Egeïsche eilanden en ten oosten van de Cycladen. In werkelijkheid zijn het er veel meer!

De groep telt vier grotere eilanden, Rhodos, Karpathos, Kos en Kalymnos, en veertien kleinere eilanden o.a. Astypalaia, , Karpathos, Kastelorizo, Lipsi, Leros, Nisyros, Patmos, Symi, Tilos, Halki.

Rhodos en Kos bieden een grote variëteit aan culturele bezienswaardigheden, excursies, uitgaans- en sportmogelijkheden. Patmos, Kalimnos en Leros volgen als goede tweede. Het meest groene eiland is Rhodos. De overige eilanden bieden voornamelijk rust en een oorspronkelijk sfeertje.

Periode en vertrekhaven

Zeilen in de Dodecanesos doe je ontspannen, zomers en aangenaam vanaf April t/m eind Oktober. De wind is over het algemeen tussen de 3-6 beaufort. Veel cultuur en nachtleven op de eilanden. Voor het zeilen in de Dodecanesos vertrek je vanuit Rhodos, Kos of Samos.

Zeilen rond Santorini, Paros en Amorgos

De Cycladen liggen ten zuidoosten van Athene en bestaan uit 34 eilanden.

Karakteristiek voor de Cycladeneilanden zijn de witte kubusvormige huisjes, de talrijke windmolentjes, duiventillen en pittoreske kerkjes. De eilanden zijn rotsachtig, maar het vruchtbare Naxos en het noordelijk gelegen Andros hebben veel natuurschoon. Santorini is een heel romantisch eiland met een bijzondere vorm. Het bedevaartseiland Tinos wordt jaarlijks bezocht door vele gelovigen. Mykonos is een absolute uitgaanstopper, terwijl je pure rust kunt vinden op de kleinere eilanden, zoals Sifnos of Antiparos.

Zeilen in de Cycladen kan het best vanaf Mei t/m November. In de Cycladen staat gemiddeld de meeste wind. In de maanden Juli en Augustus kan het hard waaien. De gemiddelde wind ligt in deze periode tussen de 3-8 beaufort. Voor het zeilen in de Cycladen dien je te beschikken over een gemiddelde zeilervaring.

De afstanden tussen de verschillende eilanden en havens zijn groter dan onze andere bestemmingen in Griekenland. Om te zeilen in de Cycladen vertrek je vanuit Athene, Paros of Santorini.