Zeilen in Nederland

Niets is zo verrassends als zeilen ons kikkerlandje !

Laten we gaan zeilen in Nederland. Vanuit Muiden, Hoorn, Lemmer of Amsterdam huur je een zeiljacht het gehele jaar door. De beste zeilmaanden zijn vanaf begin Mei t/m half Oktober.  De wind is over het algemeen tussen de windkracht 3 en 6 Beaufort. Afhankelijk van de regio zoals het Markermeer of de Noordzee.

Nederland is een waterland bij uitstek. Met fantastische gebieden zoals Friesland met de Wadden, Zeeland en het IJsselmeer en de vele meren en rivieren is Nederland het grootste zeilwalhalla ter wereld. Even in Nederland kunt even helemaal weg, genietend op het water van de stilte, het klotsende water en de klapperende zeilen. Op een zeilboot of motorboot bent u er even helemaal uit.

Nederland is gek op watersport, en dat zie je dan ook zeker terug in de voorzieningen. Zeil mee en leer de fijne kneepjes van deze prachtige sport. Zeilen in Nederland is op veel plekken veilig en laagdrempelig. Zo kan iedereen het in no-time onder de knie krijgen.

  • Zeiljacht huren vanuit Muiden en Lemmer

  • Leren zeilen bij Zeilschool Muiden

  • Huur al een zeiljacht vanaf 195,- euro per dag

De Verschillende Regio’s in Nederland

Zeilen op het Markermeer en IJsselmeer

Het IJsselmeer is het grootste zoetwatermeer van Nederland. Het meer ontstond door het afsluiten van een deel van de Zuiderzee. Rondom het IJsselmeer bevinden zich prachtige oud-Hollandse dorpjes en stadjes zoals Medemblik, Stavoren, Enkhuizen en Makkum. Samen vormen ze één van de mooiste en meest authentieke stukjes van Nederland.

Het Markermeer is pas ontstaan in 1976 met aanleg van de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Daarvoor maakte het gebied deel uit van het IJsselmeer en voor 1932 vormde het een deel van de Zuiderzee. Vaar vanuit Muiden naar o.a. het eiland Pampus, of door naar Hoorn of Volendam.

Het Markermeer en IJsselmeer biedt zeilers een unieke ervaring die vergelijkbaar zijn met zeilen op open zee. Het gebied is geliefd onder zeilers in binnen en buitenland.

Zeilen rond Friesland en de waddeneilanden

Lemmer

De velen meren maken Friesland tot een van de mooiste en meest unieke plekken ter wereld om te zeilen. Friesland is dan ook met recht dé watersportprovincie van Nederland. In elk dorp zijn meerdere faciliteiten zoals jachthavens, bootverhuurders en zeilscholen te vinden. Huur een zeiljacht bijvoorbeeld vanuit Lemmer voor een week, weekend of een dag.

Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders en Duitsers. Het is een prachtige bestemming om bijvoorbeeld te fietsen of natuurlijk te zeilen. Bij het zeilen op de Waddenzee moet er rekening gehouden worden met de stroming en het getij. Stukken van de Waddenzee komen op sommige tijdstippen droog te liggen, dit maakt dat het ‘wadlopen’ een populaire activiteit is onder vakantiegangers en de eilandbewoners.

Het bezoeken van een eiland is de beste manier om er even helemaal tussenuit te gaan. Op het waddeneiland Terschelling lukt dit dan ook perfect. De fantastische duinen, historische dorpjes en uitgestrekte natuur zorgen ervoor dat het vakantiegevoel al snel opspeelt.

Terschelling is zeer populair onder zeilers.

De enige haven van het eiland bevind zich in West-Terschelling, de grootste plaats van het eiland. Vanuit deze grootste natuurlijke baai van Nederland ben je zo in het centrum van dit pittoreske plaatsje. In de zomer gaat het aantal inwoners van het eiland vele malen over de kop, en dat heeft een reden. De prachtige natuur en brede stranden maakt Terschelling een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders en ver daar buiten.

Zeilen Zuid Holland en Zeeland

Uniek

Zeilen in Zeeland moet je een keer doen. Vanaf het water is Zeeland prachtig. Je zeilt op een van de Deltawateren die de zee met het binnenland verbindt. Er zijn rustige stukken binnenwateren en het ruigere kustgebied. Van de rustige zeiler tot de sportieve zeiler, in Zeeland kan iedereen terecht. De Deltawerken zijn vanaf het water een indrukwekkende verschijning en maken Zeeland tot een uniek gebied in de wereld.

De vele pittoreske en historische dorpjes die de regio kent, zoals Zierikzee, Wemeldinge, Vlissingen en Domburg maken het gebied een echte ervaring.

Mogelijkheden

Een zeiljacht huur je in Zeeland vanuit Yrseke, Sint Annaland, Bruinisse en Cadzand.

Liever niet zeilend maar met een motorboot deze provincie bezoeken? U kunt in een week Zeeland verkennen zonder op zee te varen en de oude plaatsen te verkennen. Van Willemstad naar Zierikzee is ongeveer 25 mijl. Van Zieikzee naar Goes 15 mijl over de Oosterschelde. Onder de Zeelandbrug door naar Goes met het de prachtige haven in de stad. Van Goes naar het Veerse meer naar Veere voor een kort bezoek. Van Veere naar Middelburg over het kanaal, bij Vlissingen de Westerschelde op richting Hansweert, door het kanaal naar Yerseke

Meer informatie over zeiljachten, prijzen en vertrek-havens of maak hier je eigen zeilvakantie aanbieding.