Bienvenido

Welkom in het land van flamenco, siesta, tapas, paella en sangría.

In de Middellandse zee rond Spanje zeil je in zomerse sferen vanaf begin Mei t/m half Oktober. Op de Canarische eilanden zijn de weersomstandigheden 365 dagen per jaar ideaal om te zeilen. De temperatuur blijft in de winter rond de 18 tot 22 graden en in de zomer loopt deze op naar 35 graden.  De wind is over het algemeen tussen de windkracht 2 en 5 Beaufort.

Wie kent ze niet. Je hoeft geen Spanjekenner te zijn om het land Spanje te koppelen aan de eerder genoemde stereotypische gewoontes van Spanje. Sla een reisgids open over het land en het eerste waar men het dan over heeft is hoe lekker de paella is, de sangria smaakt en hoe geweldig de tapas zijn.

Huur een zeiljacht in Spanje!

Heerlijke tapas, schitterende bergen op de achergrond, blauwe zee, een top bestemming.

Kom zeilen in Spanje.

Spanje heeft een aantal prachtige zeil bestemmingen:

    • De Balearen – Mallorca, Menorca en Ibiza
    • De Canarische eilanden

Spanje heeft het !

De Mallorca en Ibiza laten ieder een ander gezicht van Spanje zien en hebben voor iedereen iets te bieden. Of je nu met een zeiljacht de beste feestjes ter wereld af wil gaan of een ontspannen zeilreis langs de Spaanse Costa wil gaan maken, Spanje heeft het !

Op de Canarische eilanden zijn de weersomstandigheden 365 dagen per jaar ideaal om te zeilen. Vanuit de plaatsen Tenerife, Grand Canaria of Lanzarote ontdek je deze oase van zon, natuur en ontspanning.

  • Het levensonderhoud in Spanje is goedkoper als in alle omliggende landen

  • Dagelijks meerdere vluchten naar de eilanden

  • Havengelden gemiddeld van 20 euro en 65 euro per nacht.

De Verschillende Regio’s in Spanje

wave

Zeilen vanaf Ibiza of Mallorca

Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee behorende tot Spanje. De oppervlakte bedraagt 3640 km² en er wonen circa 846.000 mensen. De hoofdstad is Palma de Mallorca, dat tevens de hoofdstad van de Balearen is. De officiële talen zijn het Catalaans en het Spaans; de lokale Catalaanse spreektaal heet het Mallorquín.

Mallorca heeft een gevarieerde kustlijn van uitgestrekte zandstranden en talloze baaitjes tot aan steile kliffen. De constante wind vanuit het noord westen zorgt ervoor dat je de overige eilanden van de Balearen binnen bereik liggen en ontdekt kunnen worden.

TIP! Vanuit Ibiza en Mallorca kan je het hele jaar door zeilen!!

Wanneer je gaat zeilen in dit gebied vertrek je vanuit Palma de Mallorca of Ibiza Stad. Hier vlieg je in circa 3 uur vanaf Nederland naar toe.

Ibiza

Ibiza is het meest westelijk gelegen eiland van de Balearen: Mallorca en Menorca liggen oostelijker, en het kleinere Formentera ligt ten zuiden van Ibiza. De belangrijkste plaatsen zijn Ibiza stad en San Antonio.

Het eiland Ibiza staat bekend om de aanwezigheid van de vele clubs en bars.

Het zeilen in dit gebied brengt veel afwisseling tussen rustige eilanden, verlaten baaien en gezellige steden met vele restaurants en bars.

De Balearen hebben een typisch middellandse zee klimaat met een aangename temperatuur en wind vanuit het noord westen 2-6 beaufort. De jachthavens in de hoofdsteden zoals Ibiza en Palma de Mallorca zijn wel prijzig, maar een ankerbaai met ankerboei zal dit weer compenseren.

Zeilen Canarische Eilanden

Het gehele jaar kun je rond de Canarische eilanden zeilen in een heerlijk subtropisch klimaat, met meer dan 300 dagen zon per jaar en een mooie zeilbries.

De eilanden zijn gelegen in de Atlantische Oceaan, 1300km (700 NM) ten zuiden van Portugal op dezelfde breedtegraad als Florida en ideaal voor een fantastische zeilvakantie.
Via Sail-Events kunt u een zeiljacht huren vanaf Lanzarote en Tenerife.

De zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind, maar ook echt groot water, zodat het gevoel van serieus op zee te zeilen echt is. Bovendien is de kans erg groot dat je dolfijnen ziet tijdens één van de zeildagen.

Lanzarote

Lanzarote is het meest noordelijke van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan, circa 115 kilometer voor de kust van Afrika.

Kenmerkend voor Lanzarote zijn de overblijfselen van vulkanische uitbarstingen, zoals in het indrukwekkende Nationale Park Timanfaye, maar ook de mooie en vooral schone stranden. De stranden bij Punto de Papagayo worden algemeen beschouwd als de mooiste.