Karşılama

Geen land is zo verrassend en veelzijdig als Turkije. Prachtige uitgestrekte stranden en pittoreske baaien, ongelooflijk rijke cultuur en de gastvrije bevolking. Ga je mee zeilen in Turkije ?

In alle regio´s van Turkije zeil je in zomerse sferen vanaf eind Maart t/m half November. De beste temperaturen heb je in het voor-, en najaar, want de zomers kunnen flink warm zijn. Voor de een heerlijk, voor de ander is een airco aan boord welkom. De wind is over het algemeen tussen de windkracht 2 en 5 Beaufort.

Zeilen in Turkije

Vanuit de meeste badplaatsen bestaat de mogelijk om een zeiljacht huren. Göcek, Marmaris en Fethiye zijn de belangrijkste bestemmingen voor zeilers.

De hele kuststrook is een geliefde zeilbestemming. Behalve grotere jachthavens als Bodrum en Marmaris, zijn er tientallen aanlegsteigers bij kleine vissershaventjes en dorpjes. Op deze idyllische plekjes kun je altijd aanmeren voor de nacht, een diner of lunch. Hier lijkt de tijd stil te hebben en is altijd wel een restaurant met terras te vinden. Kortom, dé plek om de ‘catch of the day’ te proeven.

“Wanneer gaan we weer?” Dat is een hele logische vraag aan het einde van een heerlijke flottielje zeilweek. Flottielje zeilen in Turkije kunnen wij aanbieden bij onze samenwerkende partner. Met garantie op mooi weer, prachtige baaien in de golf van Fethiye, lekker windje en goede zeiljachten. Wil je graag zeilen, … het Flottielje team Turkije doen je meer dan welkom voelen.

  • Bodrum, het St Tropez van Turkije

  • Marmaris, toeristisch hoogtepunt

  • De baai van Gocek en Fethiye, hét watersport Mekka!

De Verschillende Regio’s in Turkije

wave
zeilen-in-turkije

Bodrum staat bekend als het vertrekpunt van de Blue Voyages, korte dagvaarten met boten. Met haar natuurschoon, klimaat, zee, baaien, geschiedenis, nachtleven en smalle straatjes is Bodrum een waar paradijs.

wave

Zeilen vanuit Bodrum

Bodrum ademt een vriendelijke, Boheemse sfeer en is een uitstekende plaats om kunst en handwerk te kopen. Kralen, lederen kleding, tapijten, zilverjuwelen, versieringen en vele andere handwerken liggen uitgestald langs de brede straat tussen het İskele Plein en de Harlikarnas discotheek.

Tevens vind je onder andere de bekende handgemaakte sjaals en gordijnen van Milas textiel, handbeschilderde batik stoffen en andere versieringen.

Wie lekker wil ontspannen, kan het schiereiland Bodrum verkennen dat bezaaid is met schilderachtige dorpjes, pensions en hotelletjes in rustige baaien.

Er zijn uitgestrekte stranden voor ontspanning. In plaatsje Yalıkavak kunt u mooie wandelingen maken tussen de sinaasappel- en mandarijntuinen, langs de stranden of de stralend witte huisjes met kleurrijke bougainvilles. Tenslotte maken ook de windmolens deel uit van het decor.

Kortom… een goede vertrekhaven voor een bruisende zeilvakantie van 1 of 2 weken !

Zeilen vanuit Fethyje

Weg van alle drukte op een goed uur rijden van de luchthaven Dalaman. Fethiye is een moderne stad die gebouwd werd in de jaren zestig. Ongeveer 65 jaar geleden werd de oude stad vernield door een aardbeving. Momenteel telt Fethiye 50.000 inwoners.

In de havenplaats Fethiye is de typische Turkse sfeer goed bewaard gebleven. De kleine straatjes met vele bazaars, Turkse theehuizen en een prachtige wandelpromenade vindt u hier allemaal terug. Eigenlijk bestaat Fethiye uit twee delen: de oorspronkelijke stad met de kleine smalle straatjes en de nieuwe wijk Calis.

Calis

Calis ligt op ca. 5 km van het centrum en heeft een langgerekt strand. Tussen Calis en Fethiye zijn prima bootverbindingen per dolmus of taxibootje.

Eén van de bekendtse stranden is het “Blue Lagoon”-strand van Ölüdeniz, gelegen op ca. 14 km van Fethiye. Ölüdeniz ligt niet alleen aan een van de prachtigste baaien van Turkije, het is omgeven door vele groene bergen. Hier vind je ‘s avonds voldoende vertier en overdag de rust van een kleine badplaats.

Ofwel, een prima vertrekhaven om deze omgeving te verkennen !

zeilen-in-turkije
wave

Zeilen vanuit Göcek

zeilen-in-turkije

Tussen Fethiye en Dalaman ligt Göcek en deze regio is een wonderschone mix tussen de groen blauwe natuur van de zee en de bergen en de moderne tijd. Göcek beschikt over 4 jachthavens met totaal 850 plaatsen.

Het gezellige stadje telt ongeveer 4.000 inwoners zonder het toerisme in de zomer. In de winter, maar zelfs in de zomer is het stadje een rustige en vredige plaats om uw vakantie door te brengen. Aangezien auto’s in de zomer niet welkom zijn in het centrum is er weinig lawaai.

Ten slotte heeft Göcek een gezellige promenade met veel winkels, bars en restaurants waar u inkopen kunt doen of kunt genieten van de Turkse keuken. Elke zondag is de lokale bazaar ook nog geopend en is vooral geschikt voor het inkopen van vers fruit en kleding. Omdat het een zeil-stadje is en de meeste boten weer vroeg vertrekken is het nachtleven rustig.

Houdt je van rust, vrijheid en geen verplichtingen…. ? Ga zeilen in Turkije, …    Göcek…… 😉